Німецькі підручники з "російським" Кримом негайно вилучать

Німецьке Федеральне відомство з питань міграції та біженців (BAMF) вирішило негайно вилучити підручники з вивчення німецької мови з "російським" Кримом

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми шкодуємо, що в одному зі схвалених нами навчальних посібників міститься помилкова карта. При цьому ми особливо зазначаємо, що цим ми не хочемо зробити політичну заяву", - каже прес-секретар відомства Андреа Брінкман.

За її словами, відомство не брало участі ні в розробці, ні у фінансуванні навчальних посібників фірми TELC. Брінкман також зазначила, що в червні 2016 року підручники отримали лише попереднє схвалення відомства, оскільки TELC на той момент не надала їх остаточний варіант для друку - "крім деяких доповнень і вступного слова, не було і карти", яку тепер критикують.

Негайну відмову від підручників у відомстві визнали "непропорційно жорстким" щодо тих, хто вже почав навчатися за ними. При цьому відомство поінформує їх про помилкове зображення Криму і про те, що компанія-автор підручників виправить помилку, а підручники можна буде замінити.

У компанії TELC від коментарів відмовилися, пославшись на прес-реліз на сайті. У заяві сказано, що фірма придбала карту з "російським" Кримом у агентства Fotolia, шкодує про помилку і просить не вважати цю карту "політичною заявою". Також TELC збирається "негайно перевидати" обидва навчальні посібники і "замінити карту".