Слідчі у справі кандидата у президенти Франції отримали листи з погрозами

Французькі журналісти та слідчі, які причетні до справи кандидата у президенти від "Республіканців" Франсуа Фійона, отримали листи з погрозами та кулями за декілька тижнів до першого туру виборів

Про це повідомляє Bloomberg.

"Журналісти французького щотижневика Le Canard Enchaine, чий звіт про фіктивне працевлаштування дружини Фійона як парламентського помічника призвів до кримінального розслідування, інтернет-газета Mediapart та недільна газета Le Journal du Dimanche отримали смертельні погрози за останні шість днів", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, за даними осіб, знайомих із ситуацією, фінансова прокуратура і троє слідчих суддів, які ведуть справу, також отримали погрози.

Як заявив союз журналістів SNJ-CGT, такі погрози спрямовані на "затикання рота журналістам, щоб перешкодити їм у їхній роботі та розслідуваннях у контексті справи Фійона".

За даними "Репортерів без кордонів", кожен лист із погрозами, надісланий з Марселя і підписаний групою під назвою Epuration 2, містив кулі 22-го калібру. Справу вже розслідує паризька прокуратура.