United Airlines втратила $800 млн через те, що виштовхали пасажира з літака

Холдинг United Continental Holdings, в який входить авіакомпанія United Airlines, під час торгів втратив $800 млн ринкової вартості після інциденту з пасажиром літака

Про це повідомляє Gizmodo.

Біржовий стрибок стався на тлі інциденту на борту літака авіакомпанії United Airlines, що прямував з Чикаго в Луїсвілль, штат Кентуккі, США.

Компанія оголосила пасажирам, що на рейс було продано більше місць, ніж є, і попросила 4 будь-яких пасажирів покинути літак, щоб звільнити місце для співробітників авіакомпанії. Їм запропоновали інший рейс, грошову компенсацію та розміщення на ніч в готелі. Однак ніхто з пасажирів не погодився на це.

Співробітники авіакомпанії випадковим чином вибрали 4 пасажирів. Один з них відмовився покидати салон літака, його силою витягли співробітники служби безпеки. На кадрах відеозапису, знятого всередині авіалайнера, видно, що обличчя пасажира розбите і закривавлене.

Така поведінка обурила громадськість. Співробітників компанії звинуватили у расизмі, оскільки пасажир, якого силою виштовхали азіатської зовнішності. Крім цього у соцмережах розгорнулась компанія із бойкоту діяльності United Airlines.

Генеральний директор авіакомпанії United Airlines Оскар Муньос попросив вибачення у пасажирів рейсу за "справді жахливий" інцидент з одним із пасажирів та запевнив, що компанія проведе внутрішнє розслідування, щоб не допустити таких ситуацій у майбутньому.