83% ремонтів доріг минулого року виявилися неякісними

Понад 80% виконаних ремонтних робіт на дорогах в Україні, що відбувалися у 2016 році, виявилися неякісними

Про це повідомляє прес-центр "Укравтодору".

Зазначається, що спеціалісти відомства та ДП "Дорцентр" провели перевірку технічного стану об’єктів поточного середнього ремонту, який виконували у минулому році. Вони проаналізували стан 132 об’єктів у 21 області країни.

"Результати перевірки є незадовільними. На 83% об’єктів виявлено дефекти. Лише 23 об’єкти не мають явних дефектів. Незначні дефекти зафіксовані на 57 об’єктах, суттєві дефекти – на 52 об’єктах", - наголосили у відомстві. 

Після ремонту на дорогах утворилася велика кількість дефектів, зокрема, вибоїни, тріщини, розкриття стиків, просідання дорожнього одягу та незакінчені роботи в повному обсязі. В "Укравтодорі" пояснили, що ці проблеми виникли через технічні помилки, а також використання невідповідних матеріалів або проведення робіт в невідповідних погодних умовах. 

При цьому очільник "Укравтодору" Славомір Новак заявив, що підрядники несуть 100% відповідальність за технічні дефекти

"Хочу наголосити на тому, що усі дефекти, які з’являються після виконання робіт, повинні бути усунені підрядниками в рамках гарантії, в термін, який ми їм визначили - до кінця травня. Терпіти неякісного виконання робіт не будемо і, зі свого боку, робитимемо усе можливе для забезпечення стандартів якості українських доріг", - зауважив Новак.