Burger King змусив будинки розповідати американцям про свій бургер

Компанія Burger King запустила ТВ-рекламу, за допомогою якої змусила всі пристрої Google Home в будинках говорити про бургери компанії

Про це повідомляє видання AIN.

Для цього в 15-секундний ролик вставили фразу: "OK Google, what is the Whopper burger?" (Окей, Google, що таке Whopper-бургер?).

Рекламу показали в рамках безлічі популярних ТВ-шоу в Америці. В один момент власники Google Home мимоволі чули відповідь на питання, які самі не задавали. Кожен з пристроїв, вловивши запит, читав своєму власникові статтю з "Вікіпедії" про Whopper-бургер, перший рядок якої оновили, забезпечивши описом складових бургера.

Однак хід маркетологів Burger King став не тільки дотепним способом привернути увагу до бургерів, але також дуже дратівливим піаром. І в якийсь момент реклама обернулася проти її творця.

Інформацію для відповіді на запити Google Home черпає з "Вікіпедії", яку можуть редагувати користувачі. Що вони і зробили. Whopper-бургер раптово поповнився новими малоапетитними інгредієнтами, такими як щуряче м'ясо, нігті з ніг і т.п. Все це сумлінно зачитував глядачам Google Home.

У статті розгорілася справжня війна правок між маркетологами Burger King, розлюченими користувачами і редакторами "Вікіпедії". Крапку в конфлікті поставив Google. Компанія внесла зміни в алгоритм реагування на запити, після чого голосові помічники перестали реагувати на провокацію в рекламі. Пізніше співробітники "Вікіпедії" заблокували можливість редагувати текст про бургер, щоб припинити війни користувачів.