Хмельничанку зловили на підготовці теракту за вказівкою ФСБ

Правоохоронцям вдалось запобігти теракту, який збиралась влаштувати мешканка Хмельницького виконуючи вказівку представників спецслужб Росії

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Мешканка Хмельницького, спілкуючись через соціальні мережі із представниками спецслужб Росії, з ідейних міркувань погодилась надати їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, - йдеться у повідомленні.

На виконання завдань вона збирала та передавала спецслужбам іншої держави інформацію про військові частини та підприємства, задіяні в проведенні АТО, відстежувала протестні настрої серед населення Хмельницької області під час проведення акцій протесту та мітингів в рамках так званого третього Майдану.

Окрім цього, хмельничанка з метою підготовки до теракту у Хмельницькому, на виконання вказівки так званого куратора, прибула у Одесу, де від своїх спільників отримала переданий автобусом із Придністров’я та замаскований у пачці з-під кави вибуховий пристрій. Пристрій складався з двох тротилових шашок вагою по 200 гр кожна та пластичної речовини, в якій впресовано запал ручної гранати.

Завдяки пильності правоохоронців теракт вдалось попередити, жінку із вибухівкою затримано 6 квітня 2017 року у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на дослідження усіх обставин вчиненого. Затриманій особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.