Муженко та Назаров намагаються уникнути відповідальності за неналежний захист боєприпасів у Балаклії, - Береза

Муженко та Назаров почали публічну кампанію, щоб уникнути відповідальності за відсутність належного захисту боєприпасів у Балаклії

Про це заявив нардеп (НФ), голова підкомітету з питань військової безпеки і оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Юрій Береза у Facebook.

"Про наболіле. Зараз завершується слідство щодо втрати ЗСУ понад 100 000 тонн боєприпасів під час пожежі на військовому арсеналі в місті Балаклія. Це найбільша втрата такого масштабу в нашій армії з початку агресії РФ на Донбасі. Щоб уникнути своєї особистої відповідальності за відсутність належного захисту ракет і боєприпасів, які не виробляються в Україні і без яких неможливо ефективно забезпечити обороноздатність нашої держави, Начальник генерального штабу Віктор Муженко та його заступник генерал Віктор Назаров, засуджений на 7 років за вбивство десантників, почали публічну кампанію щодо власного "героїзму", який їм "не дали проявити" під час окупації Росією Криму", - написав він.

За його словами, у своїх "героїчних" пасажах, Муженко не розповідає, в якому стані перебувала армія на початку лютого 2014 р. і про те, які реальні військові резерви були в той час, щоб захистити країну від російського вторгнення.

"Чому він про це не говорить? Тому що з 2012 року за вказівкою Януковича був призначений заступником начальника Генштабу і несе відповідальність за розвал ЗСУ разом зі всім військовим керівництвом того часу", - розповів він.

"Щодо його військових "талантів", то він вже їх продемонстрував всій країні під Іловайськом і Дебальцевим. І це при тому, що в той час вже була відновлена боєздатність армії і проведена не одна хвиля мобілізації. Звичайно, розповідати про свій "нереалізований героїзм" значно легше, ніж відповідати за свої протизаконні вчинки", - резюмував нардеп.