З ймовірного вбивці майданівського журналіста Веремія зняли електронний браслет, прокуратура лютує

У середу, 12 квітня, з Юрія Крисіна, підозрюваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія, зняли електронний браслет, через що звинувачення побоюється його втечі з України

Про це повідомила у Facebook правозахисниця Марія Томак.

"О 20:00, поліція Київської області знімає з Юрія Крисіна електронний браслет. Тепер підозрюваний в епізоді щодо вбивства Веремія, а також у стрілянині на АЗС у Києві, - вільна людина. Черговий кульбіт, який дозволяє Крисіну уникнути СІЗО й будь-якого запобіжного заходу, відбувається завдяки судді Солом'янського райсуду Києва Олені Куровій", - написала правозахисниця.

Томак зазначила, що наразі підозрюваний має законну можливість поїхати з України.

"Наступне засідання Солом'янського райсуду, на якому може бути розглянуте питання щодо продовження запобіжного заходу для Крисіна, відбудеться за більш ніж два тижні - 28 квітня (якщо відбудеться). До того часу Юрій Крисін має вдосталь часу й законне право кудись звалити. Не здивуюся, якщо так і станеться", - наголосила Томак.

За словами правозахисниці, можливість для звільнення Крисіна з'явилася завдяки діям судді, в яких звинувачення вбачає ознаки порушення присяги.

"Курова не призначила вчасно підготовче судове засідання, далі безпідставно не провела його і не продовжила запобіжний захід для Крисіна, створивши таким чином правову невизначеність. Управління спецрозслідувань ГПУ лютує, обіцяють з боку прокуратури "жорстку реакцію" в зв'язку з "ознаками порушення суддею присяги", - додала Томак.