Курченко планує монополізувати експорт зрідженого газу з Росії до України, - ЗМІ

Український олігарх-утікач Сергій Курченко за сприяння влади РФ планує монополізувати поставки російського зрідженого газу до України

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

За даними російського видання, заступник міністра енергетики Росії Кирило Молодцов на нараді з представниками нафтогазових компаній щодо постачань зріджених вуглеводнів з РФ до України попередив, що з 1 травня постачання зрідженого газу буде обмежено за рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю.

Водночас російський чиновник зауважив, що акредитацію ФСТЕК пройдуть 3 українські компанії, через які можна буде продовжити роботу. Це "Ойл Трейдінг Груп" (бенефіціар Вікторія Панаріна), ТОВ "Нафтопродукт Трейдинг" (належить гонконгській Silver Prime Inс. Ltd) і ТОВ "Перспектива трейд груп" (власник - Світлана Глущенко). Представники цих структур були присутні на нараді.

За даними джерел "КоммерсантЪ", за всіма трьома компаніями стоять Сергій Курченко та син екс-президента України Віктора Януковича Олександр.

Зокрема, бенефіціаром Silver Prime Inс. у 2016 році називали заступника голови групи UMH пана Курченко Валентина Мору. Наразі бенефіціаром гонконгської компанії є Дмитро Крікберг, який був членом наглядової ради Одеського НПЗ за часів коли завод контролював пан Курченко.