Львівський виномаркет оштрафували за незаконне відтворення хіта Scorpions

Власників львівського магазину Winetime оштрафували за незаконне використання пісень німецького рок-гурту Scorpions та шведського поп-співака Danny

Про це повідомляє zaxid.net.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Організації колективного управління авторськими і суміжними правами і зобов'язав компанію, якій належить мережа виномаркетів заплатити 32 тис. грн за незаконне використання двох пісень.

Представник позивача почув пісню Scorpions "You & I" і пісню Danny "If only you" в мережі магазинів в грудні 2015 року. Цей момент зняли на відео.

Юристи магазину під час судового засідання намагалися довести, що цей відеозапис не може бути доказом порушення авторських прав, оскільки він не якісний.

"Долучений позивачем відеозапис не якісний, підтверджує виключно той факт, що представник Організації колективного управління авторськими та суміжними правами відвідав магазин відповідача та скуштував там коньяк та каву", – заявили юристи ТзОВ "ТС Плюс".

Компанія подала апеляцію.

Зазначається, що Організація колективного управління авторськими та суміжними правами сама не володіє правами на пісні Scorpions та Danny. Цей позов поданий в інтересах ТзОВ "УМИГ Мьюзік", яка володіє правами на використання цих пісень і мала б отримати 32 тис. грн штрафу.