У 2014-му не могли набрати армію, бо для неї не було одягу, - Турчинов

Секретар РНБО, а у 2014 році - виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов розповів, чому три роки тому Україна не могла набрати в армію необхідну кількість солдат

Про це повідомляє ВВС.

"17 березня я оголосив мобілізацію, але не міг одразу взяти стільки людей, скільки потрібно, тому що у нас банально не було, у що їх одягнути. Генштаб тоді говорив мені: армія - це ж не жарти, мобілізованих потрібно підготувати, навчити, провести злагодження, а для цього потрібно щонайменше два місяці", - каже Турчинов.

Він додав, що у цій ситуації не було іншого шляху, окрім як звернутися до патріотів із закликом формувати добровольчі батальйони.

"Для них не було жодних обмежень: вмієш - не вмієш, взяв автомат і йди воювати. Саме патріоти тоді врятували ситуацію. Пам'ятаю одну фронтову нараду з добровольцями. Це нагадувало 1918 рік: хтось у спортивних штанях з портупеєю поверх, хтось у якомусь американському камуфляжі - до речі, саме через це ходили чутки, що на нашому боці воюють іноземні найманці, - хтось у кедах, хтось у чоботах", - сміючись, додає Турчинов.

За його словами, саме так перекривали ситуацію, доки армія вчилася воювати. Добровольчі батальйони виконали свою історичну місію - своєю самопожертвою вони дали час на відновлення армії.