У Києві з'явилася паркова екоалея. PR

Двадцять саджанців горобини з’явилися в одному зі скверів Києва напередодні Великодня

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Деревця висадили перші власники екологічних карток від Укргазбанку. Їхня унікальність - вони не зі звичного пластику. А виготовлені з біосировини - качанів кукурудзи та цукрової тростини. 

"Ми спеціально попросили зробити це в Чистий четвер. Великий Четвер це велике свято і я сподіваюся, що з нашою взаємною допомогою стане чистішим наш з вами місто, все навколо, те, чим ми дихаємо, і та вода, яку ми п'ємо", - наголосив голова правління Укргазбанку Кирило Шевченко. 

Перші екокартки емітовані у кількості тисячі штук. На черзі випуск другої партії. У фінустанові поставили за мету - саджати молоді деревця під кожного нового власника картки.

"Ми проводимо акції коли висаджуються ці дерева і ми збираємо, клієнт отримує по геолокації, де саджає дерево, яке купили саме на гроші з його карти", - пояснила заступник голови правління банку Інна Тютюн.
 
Тим часом голова правління Укргазбанку Шевченко зауважив, що мета банку - посадити стільки дерев, скільки буде власників таких карток. 

"А ми сподіваємося, що це буде не одна і не дві і навіть не 100 тисяч осіб", - зауважив він.

Унікальність “зеленої” картки у тому, що після завершення терміну використання вони розкладаються упродовж 3-5 років, не завдаючи шкоди довкіллю.

"Картка дійсно унікальна. Це перша у Європі картка, яка повністю може розчинитися, коли вона потрапляє до землі. Вона не спричиняє зайві забруднення навколишнього середовища. Дійсно, це унікальна річ на нашому ринку і на широких теренах", - розповіла директор з маркетингу платіжної системи Наталія Байдала. 

Долучитися до озеленення свого міста  та зробити свій внесок в  очищення повітря може кожен. Саджати дерево при цьому не обов'язково. Досить просто замовити екокартку фінустанови. Решту за клієнта зробить банк.