За чисті французькі вибори. Facebook виявив 30 тис. фейкових сторінок

Facebook виявив щонайменше 30 тис. фальшивих сторінок, пов'язаних із французьким сегментом інтернету, в рамках кампанії боротьби з дезінформацією на виборах президента Франції

Про це повідомляє агентство The Associated Press.

У компанії заявили, що блокують поширення інформаційних матеріалів, таких як спам, дезінформація та інший контент, який вводить в оману.

Як правило, його запускають творці фальшивих сторінок.

На початку лютого Google і Facebook оголосили про запуск спеціальних програм у Франції для виявлення неправдивих відомостей у потоках новин. Для роботи на антифейковому сайті CrossCheck Google набрав студентів паризьких факультетів журналістики.

Facebook ж у партнерстві з французькими ЗМІ ввів інструмент, що дозволяє користувачам повідомляти адміністраторів про підозрілу інформацію. Адміністратори передають її редакціям-партнерам, і якщо ті вважатимуть відомості помилковими, Facebook обмежить її поширення.

Як зазначається, Facebook налічує у Франції 24 мільйони користувачів. Введені зараз у Франції методи боротьби з дезінформацією Facebook уже випробував у США і Німеччині. Під час американської виборчої кампанії соцмережа зазнала жорсткої критики за те, що мимоволі сприяла поширенню фейкових новин.