Зарядні станції для електрокарів: реклама та реальність. PR

Зараз в Україні все більше з'являється електромобілів і все більше компаній, що займаються продажем зарядних станцій, пропонуючи сервіс

Різниця полягає в тому, що хтось забезпечує якісну інфраструктуру для електрокарів, а хтось займається перекупництвом. Тут я поясню, чому обираю "АвтоЕнтерпрайз". Нижче наведено короткі огляди компаній.

ТОКА 

Якщо Ви живете в Києві чи Одесі, то Вам, можна сказати, пощастило. Тому що з 34 зарядок, 18 знаходиться в Києві, 15 в Одесі і самотня зарядка у Львові.

Щоб підзарядитися на такій станції, Вам потрібно:

1. Мати карту доступу, яку потрібно заздалегідь зареєструвати.

2. Як тільки Ви приїжджаєте на зарядку, то виникає питання: а як? Кабелю немає. Його потрібно десь знайти, а взагалі - возити з собою.

Якщо ж Ви приїхали, а зарядка зайнята - Вам не пощастило, тому що у таких станцій тільки один порт.

E- line 

E- line займається виробництвом, продажем і установкою зарядних станцій. Якщо вірити картам, то по Україні налічується всього 20 зарядних станцій в Одесі, Херсоні, Львові, Луцьку та Києві.

У компанії є ПО для дистанційного керування ЗС. Але для того, щоб підзарядитися, потрібно все одно мати свій кабель. Станції не обслуговуються і приблизно половина не працює.

Tesa Club Ukraine 

Раніше Кеба були безкоштовними, але тепер слід віддати гроші. І про це нічого не говориться. Сам сервіс кульгає. Несправні зарядки не зазначені на карті.

По Україні зараз 81 установка, переважно в Центрі і на Заході. Це однопортові установки, до яких теж потрібно мати або свій кабель, або тягати брудний з того, що вам нададуть (якщо, нададуть).

АвтоЕнтерпрайз 

Мережа з ЗУ у всіх містах України - понад 500 зарядок. Вони встановлюються безкоштовно або продаються для тих, хто хоче самостійно управляти установками.

Є програмне забезпечення, що дозволяє відстежити вільну станцію, забронювати потрібний порт, подивитися стан зайнятості зарядки, подивитися найближчу станцію і контролювати активність. Підключення до станції автоматичне. ЗС мають від 1 до 3 портів з кабелями. Отримати доступ можна всім, зареєструвавшись на сайті charge.autoenterprise.com.ua і поповнивши баланс. Включити станцію можна через онлайн сервіс, він доступний на Android і IOS.

Одразу видно, хто зацікавлений в тому, щоб подбати про розвиток якісної інфраструктури і створити комфортний сервіс для підтримки електромобільного транспорту, а хто просто намагається набити свій гаманець створюючи видимість роботи.