Час милосердя. 6 цитат Папи Франциска з його книги

Пропонуємо ознайомитися з висловлюваннями Папи Франциска, які описані в книзі «Боже ім’я - Милосердя»

Про милосердя:

З етимологічної точки зору милосердя означає «відкрити серце нещасному». І давайте звернемося до Господа: милосердя - це наставляння Бога, який обіймає, це відданість Бога, який приймає, який прощає. Ісус сказав, що він прийшов не задля праведних, а задля тих, хто грішить. Він не прийшов заради здорових. Яким лікар не потрібен, а заради хворих.

Про гріх:

Крихкість того часу, в якому ми живемо, - вважати що немає можливості спокутувати гріхи, немає руки, яка тебе підніме, обіймів, які тебе врятують, вибачать, заспокоять, занурять у безкінечну любов, терплячу, вибачаючу, що знов повертає тебе на правильний шлях.

Про родину:

Родина – це перша школа для дітей, життєвий орієнтир для молоді і притулок для старих. Додам, що родина – це також перша школа милосердя в тому, що там нас люблять і вчать любити, там прощають і вчать прощати.

Про корупціонерів:

За одну мить корупціонером не стають, є довге падіння, яке просто не ідентифікується з серією гріхів. Людина може бути великим грішником і не зважаючи на це не впасти в корумпованість.

Про церкву:

Церква засуджує гріх, тому що вона повинна сказати правду: це гріх. Але в той самий час вона обіймає грішника, який себе визнає таким, наближає до себе, каже йому про безмежне Боже милосердя.

Про Бога: 

Бог – це дбайливий, уважний батько, який готовий прийняти будь-яку людину, яка робить крок, чи просто має бажання зробити крок, у напрямку дому.