Бойовики весь Великдень грубо провокували ЗСУ попри "режим тиші"

Протягом Великодніх свят терористи не дотримувалися Мінських угод та обстрілювали позиції українських військових на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook, цитуючи заяву спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Таким чином протягом минулої доби терористи 22 рази порушили "режим тиші", використовуючи заборонені Мінськими угодами міномети 120-мм та 82-мм калібрів, автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю. Окупанти гатили по позиціям української армії поблизу населених пунктів Водяне, Катеринівка, Павлопіль та Гнутове.

У відомстві пояснили, що жертв серед мирного населення вдалося уникнути завдяки тому, що українська сторона СЦКК 33 рази запроваджувала режим припинення вогню. 

"Такі дії незаконних збройних формувань ОРДЛО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей, свідоме планування та здійснення збройних провокацій проти військовослужбовців ЗСУ, а також про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту та небажання дотримуватися режиму припинення вогню", - наголосили у штабі.

При цьому українські військові на провокації ворога не відповідали та дотримувалися Мінських домовленостей.