Російські ЗМІ попередили про намір Кремля дискредитувати Навального

В адміністрації президента Росії хочуть почати кампанію проти засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального

Про це розповіли "Дождю" чотири джерела, близьких до Кремля.

За словами двох з них, кампанія почнеться незабаром і покликана дискредитувати опозиціонера, а також підірвати його позиції напередодні виборів президента, які відбудуться в березні 2018 року.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не відповів на питання журналістів про плани Кремля щодо Навального.

"Довгий час нинішнє керівництво внутрішньополітичного блоку адміністрації президента відмовлялося бачити в Навальному реальну загрозу. Ситуація кардинально змінилася в березні, після виходу фільму "Він вам не Дімон" про пов'язані з Дмитром Медведєвим активи", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що фільм набрав19 млн переглядів на YouTube і позначився на рейтингу прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, який знизився на рекордні 10%. Крім того, після виходу фільму на акції протесту проти корупції вийшли тисячі людей по всій Росії.

Зайнятися дискредитацією Навального доручено керівництву управління внутрішньої політики.

За даними одного зі співрозмовників, за це відповідає особисто начальник управління Андрій Ярин. За словами іншого співрозмовника, кремлівські чиновники вже створили зовнішній відділ, який поза стінами Кремля зайнявся питанням.

"На аутсорс знімають кліпи, фільми і відеоігри, які Навального дискредитують. Борються приблизно як з Гітлером", - сказало джерело. За його даними, один з таких матеріалів може бути опублікований вже незабаром.