Російський дипломат звинуватив Україну в постачаннях зенітно-ракетних комплексів Хорватії

Посол Росії в Сербії Олександр Чепурін заявив, що Україна постачала Хорватії зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-300 на порушення міжнародних норм

Про це йдеться на сайті диппредставництва РФ у Сербії.

У своїй заяві дипломат заперечує постачання такої зброї Росією до Хорватії, натомість закидає Україні продаж хорватам небоєздатного озброєння.

"Злочин відбувався в трикутнику замовник-посередник-Україна. Представники уряду Хорватії неодноразово публічно зізнавалися, що дане озброєння надійшло з України. Що воно не придатне для використання. Що їх надурили. Пізніше Загреб ці шматки системи передав у третю країну. Подивіться Інтернет. Подивіться WikiLeaks", - заявив Чепурін.

Російський посол у Сербії також пожалівся на обмову його країни та заперечив будь-які незаконні постачання зброї.

"Спекуляції про нібито постачання С-300 з Росії до Хорватії напередодні операції "Буря" 1995 р є грубою неправдою. Росія ніколи не постачала озброєння на порушення міжнародних норм, порушення ембарго на поставки озброєння до країн колишньої Югославії, запроваджене Радбезом ООН. Росію приплітати до цього не треба. Залиште російського ведмедя в спокої", - додав Чепурін.