Терористи "ЛНР" лякають населення "хімічною зброєю" на українських складах

Проросійські терористи "ЛНР" розповсюджують серед населення пропаганду про наявність забороненої хімічної зброї на складах ЗСУ в Станиці Луганській

Про це повідомила українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу АТО.

Так, 17 квітня, на інформаційному ресурсі бойовиків "ЛНР" було оприлюднено матеріал із заявою представника "народної міліції" ОРЛО "полковника" Андрія Морочко під назвою "ВСУ хранят на сладах в Станично-Луганском районе отравляющие вещества – Народная милиция".

У Спільному центрі з контролю та координації нагадали, що 13 січня 1993 року Україна підписала Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення. Цей міжнародний договір в рамках ООН в галузі контролю озброєнь має на меті повну заборону виробництва і використання хімічної зброї.

"Україна, на відміну від Російської Федерації та її помічників у особі керівництва НЗФ ОРДЛО, ці зобов’язання виконала повністю, як і зобов’язання відповідно до Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво та передачу протипіхотних мін та про їх знищення", - зазначили в СЦКК.