Як Росія хизується своїм недотермінатором - роботом Федором

Російські ЗМІ почали активно розкручувати новини про робота FEDOR (Федора) і стверджувати, що він налякав іноземних журналістів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зазначимо, що останніми днями російські видання почали писати про те, що іноземні ЗМІ були налякані розробкою Росії та почали приписувати Федору звання "термінатора" та "російськоїх машини для вбивств".

Така велика кількість повідомлень виникла на тлі того, що нещодавно робота навчили стріляти з пістолетів по-македонськи, тобто з обох рук. Тоді російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін запевнив, що держава створює "не термінатора, а штучний інтелект, який буде мати величезне прикладне значення в найрізноманітніших сферах".

Тим часом серед інших "талантів" Федора називають вміння водити машину, використовувати різні інструменти, вкручувати лампочки та віджиматися. Робот набув такої популярності, що його навіть вирішили відправити у космос, втім станеться це не раніше 2021 року.

Зазначимо, що для керування Федором використовується спеціальний костюм, який передає роботу всі рухи, які в костюмі робить людина. Інформацію про те, що відбувається перед роботом, оператор костюму отримує з відеокамер, встановлених в голові апарату.