Facebook за 4 дні закрив десятки тисяч фейковий акаунтів

Під час глобальної антиспам-операції Facebook закрив десятки тисяч фейковий акаунтів, базуючись на фейкових лайках і коментарях

Про це повідомляє AIN.UA.

Діяльність спамерів, проти яких спрямована ця операція, відстежувалася протягом півроку. У фокус потрапили несправжні лайки і коментарі фейковий акаунтів з Бангладешу, Індонезії, Саудівській Аравії і ряду інших країн.

Спамери використовували нетрадиційні методи створення масових акаунтів, користувалися більш складними способами, з приховуванням трафіку через проксі і т.д. За даними Facebook, їхня мета - обманом роздобувати нових друзів через лайки для розсилки спаму. 

"Наші системи змогли ідентифікувати значну частину цієї незаконної активності і видалити несправжні лайки", - зазначає адміністрація соцмережі.

Коли ця операція завершиться, близько 99% сторінок брендів, які опинилися в полі зору спамерів, з кількістю лайків більше 10 тис., можуть помітити зниження числа лайків до 3%, кажуть в Facebook.

Так, наприклад, британська газета The Guardian повідомляє, що з мережі зникли близько 20 тис. акаунтів тих, хто лайкнув її сторінку, і близько 15 тис. лайків.