Напередодні Великодня Росія хотіла влаштувати провокацію в Одесі

Напередодні Пасхальних свят СБУ у взаємодії з іншими правоохоронними органами попередили провокацію Кремля, що мала відбутися в Одесі

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє Еспресо.TV.

"Напередодні Пасхальних свят нашою службою у взаємодії з іншими правоохоронними органами було попереджено чергову провокацію російської сторони, яка мала відбутися в Одеському регіоні. Зокрема, 13 квітня за фінасування Кремля та організації з РФ на території Одеси планувалося проведення фейкового протесту начебто болгарської етнічної національної меншини, яка проживає в Одеському регіоні. Ця акція була профінансована і організована з території Російської Федерації", - каже Ткачук.

Акція грунтувалася начебто на утисках болгарської нацменшини в Україні.

Учасникам провокації обіцяли платити по $10. Їхнє завдання полягало у створенні картинки для російського ТБ, як українці нападають на болгарську нацменшину. Під час ходи організатори планували напасти на учасників українських праворадикальних структур. До речі, жодного етнічного болгарина серед "активістів" не встановлено.

За організацією цієї акції, на яку виділили 75 тис. грн $510, стоять російські спецслужби.

Координатора фейкового протесту затримали. Він прибув на Одещину з Харкова. При затриманні у нього вилучили гроші та плакати.