Робочі візи до США тепер буде отримати складніше. Трамп підписав новий указ

Президент США Дональд Трамп підписав указ "Купуй американське, наймай на роботу американців", який посилює захист американських товарів

Про це повідомляє "Голос Америки".

Понад те, цей указ передбачає перегляд програми віз H-1B, за допомогою яких до роботи у США залучаються висококваліфіковані іноземні спеціалісти. При цьому, президент підписав закон ще до того, як Конгрес розглянув відповідний законопроект щодо реформування системи цих віз. 

Зазначається, що в рамках цієї програми компанії щороку виділяють близько 85 тисяч віз для іноземних технічних спеціалістів, зокрема, і для українських програмістів. 

Один з високопосадовців США під час брифінгу в Білому домі стосовно цього указу зазначив, що тільки найбільш кваліфіковані та високооплачувані працівники повинні мати доступ до цієї програми.

"Адже зараз великим компаніям часто вигідно звільнити працівників і наймати спеціалістів за кордоном. Наразі 80% працівників за візами H-1В отримують зарплати нижче за середні по галузі", - наголосив чиновник.

У виданні пояснюють, що висококваліфіковані українські програмісти забезпечили у США стійкий попит на послуги українських технологічних компаній і стрімкий розвиток аутсорсингу. Втім тепер, після запровадження цього указу, розвиток цього сектору може зазнати негативних наслідків.

Понад те, під час презентації указу увага акцентувалась і на тому, що США варто скоротити імпорт сталевих слябів та виробляти власний продукт. Навіть попри те, що зараз Україна експортує до США незначну кількість сталі, запровадження указу може вплинути на загальну ситуацію на світових ринках.