Розенко розповів, як уряд стримуватиме українців від трудової міграції

Уряд бореться з відтоком робочої сили з України шляхом підвищенням зарплат і створенням легальних робочих місць

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Викликом на трудову міграцію може стати лише активна політика зростання зарплат українців. На сьогодні українська робоча сила в самій Україні недооцінена навіть після підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 бідність серед працюючих є занадто високою. уряд зробив перші кроки в цьому питанні: зростання зарплат і створення робочих місць у легальному секторі економіки", -0 сказав Розенко.

Урядовець назвав неприйнятною для європейської країни ситуацію, коли близько 20% сімей, у складі яких 2 працюючих людини, знаходяться за межею бідності. Чиновник також додав, що дуже багато громадян працюють у тіні, а ті, хто поїхав за кордон, пізніше повертаються та оформлюють українські пенсії. 

Крім того, Розенко зазначив, що у Західній Україні вже створені робочі місця на нових підприємствах, що має стримати трудову міграцію.

"Упродовж останнього півріччя, передусім у Західній Україні, відкрилося щонайменше 3 потужних підприємства із західними інвестиціями, де створені вже тисячі нових робочих місць. При цьому середня зарплата на цих підприємствах сягає 8-10 тис. грн. Якщо ми забезпечимо створення робочих місць із стартовою позицією 8 тис. грн, чимало людей замисляться, чи варто їхати за кордон", - підсумував віце-прем'єр.