У Росії після побиття помер автор фільму про кримінальні зв'язки Путіна

У Москві помер журналіст і співзасновник російської газети "Новий Петербург" Микола Андрущенко, якого побили невідомі 9 березня

Про це повідомляє агентство Rfi.

Журналіст писав про "бандитський Петербург" і розповідав про зв'язки Володимира Путіна з криміналом в 1990-х роках.

Як повідомила колега загиблого, 9 березня Андрущенка підібрала на вулиці машина швидкої допомоги.

Журналіста, який йшов на ділову зустріч, побили невідомі. У лікарні йому зробили операцію, понад два тижні він перебував у стані штучної коми.

Сьогодні Андрущенко помер на 74-му році життя.

Головний редактор "Нового Петербурга" Денис Усов припустив, що причиною нападу на Андрущенко могли стати гострі публікації газети. 

Сам Андрущенко багато писав про "бандитський Петербург" 90-х, про кримінального авторитета Володимира Кумарину, якого, за його словами, бачив у приймальні Путіна у пітерській мерії, про колишнього директора відомого дачного кооперативу "Озеро" Володимира Смірнова.

Андрущенко також виступив у документальному фільмі "Хуізмістерпутін" 2015 року, який отримав широку популярність. У фільмі журналіст розповідав про те, що Путін був "спостерігачем" за мером Анатолієм Собчаком, а також про те, що у Путіна "практично не було друзів серед нормальних людей, але зате траплялися друзі серед кримінального світу ".