Київські архітектори показали ще один проект "Театру на Подолі"

Альтернативний проект будівлі "Театру на Подолі" спільно з іншими київськими архітекторами представив Герман Волга

Про це повідомляє "Українська правда".

Волга зазначив, що проект розроблявся безкоштовно і наразі завершений.

"Ми працювали вчотирьох — В’ячеслав Морськой, Серій Казарянц і я, внутрішній простір розробляв Олег Волосовський — кияни, яким не байдуже обличчя Києва. Зробили альтернативне бачення, яким би міг бути цей театр, у іншому стилі — з любов’ю до Києва, до його історичної забудови", — сказав Волга.

За його словами, згідно з планом будівля значно менша, але зберігає необхідні технічні характеристики і об’єм сцени. Одна частина театру матиме два поверхи, інша — три.

"Ми зменшили простір за сценою. Там не потрібні такі великі колосники — місце, куди зникають декорації", — сказав Волга.

Театр матиме критий дворик — фойє, і балкон, що буде своєрідним продовженням сцени. Також архітектори прибрали підземний вхід. Тепер тут будуть гардеробні, вбиральні, а також місце для збереження реквізиту.

Архітектор наголосив, що сцена зможе приймати будь-які трупи та вмістити більше 300 глядачів, а сам театр залишиться доступним для людей з інвалідністю.

"А по часу — демонтувати все можна за 3 місяці. На будівельні роботи треба ще з півроку. Думаю, за рік все можна повністю переробити", — сказав архітектор.