Львівських студентів вчитимуть працювати зі штучним інтелектом

У національному університеті "Львівська політехніка" студенти-бакалаври почнуть вивчати особливості програмування штучного інтелекту

Про це повідомляє Zaхid.Net.

Нову навчальну програму "Системи штучного інтелекту" запровадять у вересні 2017 року.

Штучний інтелект – це розділ комп’ютерної науки, де комп’ютер навчають думати за принципом людського мозку, тобто мислити, розпізнавати та самонавчатись.

"Зараз є великий попит на знавців штучного інтелекту, це буде найбільш потрібний напрямок протягом найближчих років. За 4 роки "Львівська політехніка" випустить перших випускників цієї програми, які відразу почнуть працювати в галузі. Таким чином ми наблизимо Україну до світових лідерів", - розповів керівник освітнього напрямку ІТ Кластеру Зеновій Верес.

Навчальний план для програми "Штучний інтелект" розробила робоча група з 40 осіб, до якої увійшли експерти львівських ІТ компаній та викладачі "Львівської політехніки". Схожа програма вже існувала в університеті, але тепер її вдосконалили та оновили.

Після затвердження науково-методичною радою Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, програма стане доступною для нових абітурієнтів.

Навчання на програмі буде комбінованим: традиційні академічні підходи поєднуються з інтерактивною практикою. Зокрема, студенти переглядатимуть лекції провідних науковців та професорів іноземних університетів, а предмети викладатимуть частково українською та англійською мовами. Навчатись програмування штучного інтелекту зможе до 100 студентів.