На Житомирщині викрили конвертаційний центр, який "відмив" 200 млн грн

Прокуратура та податківці викрили на Житомирщині конвертаційний центр, який завдав державі шкоди на майже 200 млн грн

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Організатори оборудки незаконно формували податковий кредит реально діючим підприємствам Житомирщини та інших областей, купували за готівку запчастини до спецтехніки (екскаватори для роботи у кар’єрах), відображаючи придбання з ознаками "ризику" від підприємств на території Дніпропетровщини, що входили до складу конвертцентру, а в подальшому реалізовували їх реально діючим підприємствам Житомирщини.

Унаслідок незаконної діяльності впродовж 2016 року було незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість 10 підприємствам реального сектору економіки на суму понад 30 млн грн, через банківські установи проконвертовано майже 200 млн грн.

У четвер, 20 квітня 2017 року,  осіб, причетних до злочинних схем, в автомобілях, якими вони користувалися, проведено санкціоновані обшуки.

Під час обшуків у місцях здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання та за місцем проживання зловмисників було виявлено та вилучено 109 печаток фіктивних підприємств, факсиміле, комп’ютерну техніку, бухгалтерську та чорнову документацію, а також грошові кошти на суму 80 тис. грн.