Президент МСЛ розповів, як розвивати в Україні дитячий спорт

Розвиток дитячого спорту в Україні має відбуватися за потужної фінансової підтримки з боку держави, а також із залученням бізнесу

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив президент оператора державних лотерей "МСЛ" Георгій Ложенко.

"Є два шляхи. Один - це потужна державна підтримка, досить великі гроші з бюджету, які мають бути спрямовані на підтримку насамперед дитячого спорту, а потім дітей, які звідти виростають. Другий варіант - певний сімбіоз, коли приватний бізнес несе соціальну відповідальність за цю сферу", - сказав Ложенко.

Керівник "МСЛ" наголосив, що бізнес має вкладатися в майбутнє країни, в якій заробляє гроші.

"Бізнесмени мають розуміти, що сенс не лише в тому, щоб будувати палаци, купувати яхти та "пакуватися", а й робити щось реальне для майбутнього країни, в якій живеш. Дитячий спорт, здоров'я дітей, здоров'я нації - це хороші речі", - додав Ложенко.

  • Нагадаємо, всього на українському ринку державних лотерей працює 3 компанії – УНЛ (Українська національна лотерея), "Патріот" та М.С.Л. (Молодьспортлото). З вересня 2015 року М.С.Л. та «Патріот» потрапили в санкційний список компаній в Україні. УНЛ єдина компанія, яка може працювати.
  • Головний аргумент, який використало СБУ, щоб занести М.С.Л. в список санкційних компаній – лист 5-річної давності власника компанії Георгія Ложенка. В 2012 році М.С.Л. запропонували Мінфіну залучити гроші від лотерей на фінансування Євро-2012. Тодішній уряд попросив довести, що у компанії є впливовий фінансовий партнер. М.С.Л. надіслала листа в якому вказало, що партнером з реалізації проекту може виступити «Альфа-банк». Сам банк і тоді, і зараз не був у структурі власності компанії.
  • В ЗМІ згадується, що компанії "Альфа-групп", яка належить російському олігарху Михайлу Фрідману, належить М.С.Л. Насправді, єдині фінансові відносини М.С.Л. та "Альфа-групп" - це звичайний кредит від "Альфа-банк". У структурі власників "М.С.Л." є тільки громадяни Кіпру та України, до яких санкції президента не застосовуються.
  • Більше року М.С.Л. намагається відстояти свої права у Вищому адміністративному суді України. Після численних перенесень судових засідань ніякого рішення не оголошено. А СБУ навіть відмовилось від своїх претензій до М.С.Л.
  • Компанія УНЛ на сьогодні залишилась монополістом на ринку. Проти неї єдиної досі не ввели санкції, навіть не зважаючи на визнання співпраці з фірмами, які СБУ звинувачує в підтримці терористів.