У Британії дозволили стріляти у водіїв на ходу

Британська поліція тепер зможе стріляти у водіїв, які вирішили використовувати автомобіль для наїзду на мирних громадян

Про це заявив один з провідних експертів державної поліції по збройному поліцейському патрулюванні Саймон Честерман, передає ВВС.

До цього британським поліцейським було сказано не стріляти у водіїв рухомих транспортних засобів через те, що це могло створити додаткові труднощі, зокрема кулі при стрільбі можуть рикошетом відлетіти від скла.

Однак після терактів в Лондоні, Ніцці та Берліні, під час яких нападники використовували автомобіль для наїзду на перехожих, було вирішено змінити це негласне правило.

"Якщо автомобіль спочатку використовується як зброя нападу, не так вже й багато можливостей його зупинити, особливо якщо це велика вантажівка. Наприклад, можна виїхати на іншій машині їй назустріч, але це не зможе запобігти наїзду. Єдиний варіант - застрелити водія", - підсумував Честерман.

Він також повідомив, що, згідно з переглянутими після недавніх терактів правилами поведінки, тактика збройних поліцейських стане куди більш агресивною. Замість наказу "виявити, оточити та нейтралізувати" озброєні поліцейські тепер повинні будуть слідувати наказу "виявити і протидіяти".

За словами Честермана, кількість озброєних поліцейських, залучених в Англії та Уельсі, буде збільшено приблизно на 1,5 тис. чоловік і досягне 10,5 тис. до наступного року.