В Україні набув чинності закон про Єдиний держреєстр військовозобов'язаних

Закон "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних" набув чинності в Україні

Текст цього документа був опублікований у парламентській газеті "Голос України" у середу, 19 квітня 2017 року, а згідно з прикінцевими положеннями закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон регулює відносини у сфері державної реєстрації громадян, які перебувають у запасі для комплектування Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави, та осіб, приписаних до призовних дільниць.

Згідно із документом, персонально-якісний облік призовників і військовозобов’язаних передбачає облік відомостей (біографічні дані, стан здоров’я, результати співбесід тощо) щодо призовників і військовозобов’язаних, які узагальнюються в особових справах призовників або в облікових картках військовозобов’язаних та реєструються в Єдиному державному реєстрі військовозобов’язаних. Ведення персонально-якісного обліку покладається на районні (міські) військові комісаріати.