На Чернігівщині чиновники розікрали 1,8 млн грн, виділених на дитячий садок

Наприкінці минулого року на рахунки комерційної структури міськрада Чернігова перерахувала понад 1,8 млн грн за роботи, які були не виконані

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що у 2016 році посадові особи одного із управлінь міськради уклали договір з переможцем конкурсних торгів на проведення будівельних робіт на суму 31 млн грн.

Комерційна структура повинна була побудувати в одному з мікрорайонів дитячий садок.

Наприкінці 2016 року відповідно до актів виконаних робіт на рахунки товариства у вигляді авансу за виконану роботу управлінням Чернігівської міської ради було перераховано понад 1,8 млн грн.

Проте фактично роботи були не виконані. Єдине, що зробили - огородили територію будівництва парканом.

Тобто, посадові особи одного з управлінь міської ради та службові особи комерційної структури внесли завідомо недостовірні відомості до актів виконаних робіт та в подальшому їх затвердили.

Слідчим управлінням поліції в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В рамках кримінального провадження оперативники Управління захисту економіки в Чернігівській області Нацполіції та слідчі обласної поліції провели санкціоновані обшуки в одному з управлінь Чернігівської міської ради, в офісі комерційної структури та за місцем мешкання фігурантів.

На даний час поліцейські аналізують вилучену документації та встановлюють остаточну суму завданих збитків.