Політики Австрії поїхали до Криму, щоб виконати контракт з Росією, - посол

Посольство України в Австрії звернулося з офіційною нотою до австрійського МЗС через візит кількох австрійських політиків до окупованого Криму

Про це виданню "Європейська правда" розповів посол України в Австрії Олександр Щерба.

Він зазначив, що посольству відомий той факт, що участь п’яти австрійських політиків у "Ялтинському міжнародному економічному форумі" була анонсована. При цьому, за його словами, всі п'ять політиків представляють праворадикальну Австрійську партію свободи (АПС).

"Схоже, АПС, яка у січні уклала п’ятирічний контракт про співпрацю з путінською партією "Єдина Росія", починає реалізовувати цей контракт", - наголосив Щерба.

Він пояснив, що посольство повідомило політикам, які могли бути учасниками "форуму", про відповідальність за порушення українського законодавства.

"Ми відслідковуємо, хто насправді прийняв запрошення окупантів. Усі вони ознайомлені з наслідками такого рішення, крім тих, хто вже бував в окупованому Криму і тому не має чого втрачати ні в плані зіпсованої репутації, ні в плані наслідків з точки зору українського законодавства", - підсумував Щерба.