Експерт: справа Мартиненка швидко розвалиться

Арешт екс-нардепа Миколи Мартиненка пов'язаний з тим, що НАБУ потрібна гучна справа через відсутність результатів у справі щодо відстороненого голови ДФС Романа Насірова

Таку думку висловив у Facebook політолог Тарас Березовець.

Порушене Національним антикорупційним бюро України провадження  стосовно політика і бізнесмена Миколи Мартиненка не має перспектив в суді.

"Після провалу справи Насірова, НАБУ, що знаходиться під вогнем критики за відсутність видимих ​​результатів діяльності, мало потребу в гучній справі. Щодо інтересу НАБУ до Мартиненка ситуація була відома задовго. Я про це знав ще два тижні тому. Про підготовку арешту, уточнюю", - написав Березовець.

Політолог зазначив, що в НАБУ не дотримується режим секретності, а інформація з кабінетів слідчих "гуляє" вільно, тому Мартиненко теж знав про майбутній арешт.

"Спроб сховатися від слідства не робив. Мабуть, тому, що твердо знає: перспектив у справи проти нього фактично немає. За підсумком. Припускаю, вся справа розвалиться ще швидше, ніж по Насірову. Питань до НАБУ буде ще більше. Причому і в американців, де невдоволення роботою бюро зашкалює. Інформація від моїх джерел у Вашингтоні", - підкреслив Березовець.