"Ера" звинуватила Мінінформполітики в спробах припинити мовлення телеканалу

Телекомпанія "Ера" написала відкритий лист Генпрокурору Юрію Луценку у зв'язку з відімкненням каналу

Лист опублікований на сайті телекомпанії.

"Група осіб, що мають відношення до Міністерства інформаційної політики та керівництва "5 каналу", за допомогою родинних зв’язків з т.в.о. голови правління ПАТ НТСУ Бичок Г.І., здійснюють протиправні дії з перешкоджання законній підприємницькій діяльності ТРК "Ера", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними "Ери" в кінці лютого т.в.о. голови правління НТКУ звернулася до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, щоб вплинути на членів Нацради для перешкоджання діяльності телекомпанії "Ера".

В даному листі говорилося, що "трансляція Євробачення -2017 зазнає значних труднощів", ​​проте, як йдеться в повідомленні, жодним чином не пояснюється чому з 2001 року ніяких труднощів між НТКУ і ТРК "Ера" з приводу трансляцій Євробачення не виникало.

Крім того, листом від 12.04.2017 року НТКУ повідомив ТРК "Ера" про те, що починаючи з 00.00 годин 14.04.17 року супутникове мовлення ТРК "Ера" буде припинено.

На телеканалі просять Луценка взяти під особистий контроль розслідування цих дій "щодо перешкоджання журналістській діяльності та порушення конституційних прав громадян України".