У МінАТО створять групу з проблем втрати українських підприємств в ОРДЛО

Заступник Міністра Юрій Гримчак провів зустріч з представниками підприємств, захоплених на тимчасово непідконтрольних українському Уряду територіях Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє прес-служба МінАТО.

За словами представників бізнесу, контроль практично над усіма українськими підприємствами на непідконтрольних територіях на даний момент втрачений.

"Ми були вимушені звільнити 36 тис. працівників. Оскільки там були створені клони наших підприємств з такими ж назвами і людей під загрозою втрати засобів до існування примушували звільнятися з наших підприємств і переоформлюватися на роботу на новостворені квазіпідприємства", – сказав представник ДТЕК .

Крім того, захоплені підприємства лише трьох промислових груп минулого року забезпечили податкових надходжень до бюджету на суму понад 5 млрд грн. ("Метінвест" – 1,3 млрд грн, ІСД – 1,5 млрд грн, ДТЕК – 2,4 млрд грн). В поточному році відповідних надходжень не очікується.

За результатами зустрічі була досягнута домовленість про створення робочої групи при Міністерстві для вирішення проблемних питань, які виникли внаслідок втрати контролю над українськими підприємствами та мінімізації негативних наслідків для економіки країни.