У прокуратури немає підозрюваних у справі про "мирний план Артеменка"

Керівник Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук та екс-депутат Радикальної партії Андрій Артеменко на даний час проходять у якості свідків у справі про так званий "мирний план"

Про це в ефірі "Громадського" розказав начальник слідчого управління прокуратури Криму Микола Мерет.

За його словами, наразі підозрюваних у справі немає, але "допитано велику кількість свідків". Мерет також зауважив, що під час першого допиту Артеменко заперечив існування такого плану.

"Між тим, вже після допиту ми бачили, що в інтернет-виданнях була розміщена інформація від Артеменка, що цей план таки був у письмовому варіанті. Тому ця інформація перевіряється кожного разу", – додав він.

За його словами, обшуки у Міжнародному центрі перспективних досліджень, під час яких було вилучено ноутбуки, флешки та телефони, проводились саме на підставі розпочатого кримінального провадження, і тепер слідчі проводять експертизу даних, які зберігались на цих пристроях.

Крім того, Мерет, як слідчий, дав оцінку діями можливим діям Артеменка в контексті цього "мирного плану".

"Було зазначено, що даний план був узгоджений з керівництвом Російської Федерації. Це, по-перше. По-друге, передача в оренду частини території нашої держави також викликає занепокоєння. Саме на підставі цих фактів і було розпочате кримінальне провадження", – підсумував начальник слідчого управління прокуратури Криму.