Блогери схвалюють поведінку Мартиненка та "фронтовиків" на судовому процесі

Те, що задумувалось як піар-акція для підняття рейтингу НАБУ, має всі шанси стати піар-акцією для підняття рейтингу екс-нардепа Миколи Мартиненка, яку йому безкоштовно влаштувало НАБУ

Так прокоментував у Facebook відео з залу Солом'янського райсуду м. Києва відомий блогер Богдан Карпенко.

"Історія з суддею Бобровником, ідіотська поведінка лобістів бюро, таких, як Саакашвілі та Сакварелідзе, котрі заплювали жовчю весь Фейсбук, стоп'ятсот "інсайдів" по темі від Сергія Квартировича (мається на увазі корупційний скандал з елітним житлом депутата Сергія Лещенка вартістю більше 300 тис. доларів) прогнозовано, і нудно", - вважає Карпенко.

Блогер виступив за те, щоб були покарані як порушення, так і імітація боротьби з порушеннями.

Натомість блогер Олексій Давиденко порівнює судові процеси Миколи Мартиненка і екс-керівника ДФС Романа Насірова.

"У Насірова були такі боягузливі друзі і соратники, що вони навіть побоялися прийти і підтримати його публічно в суді. У Мартиненка картинка навпаки. Він сам поводиться гідно і підготовлено. Його юристи ведуть відкриту якісний захист. Його друзі і соратники відкрито підтримують його і готові ризикувати своїм ім'ям і своєю репутацією заради нього. І якщо Насіров і його захист викликали почуття неприязні, жалю, огиди і глибокого розчарування, то поведінка Миколи Мартиненка, його захисту, друзів і соратників викликає повагу. Особисто я не сумніваюся, що якщо його навіть відпустять - він нікуди не втече і буде стоячи, з високо піднятою головою і, дивлячись очі в очі, відповідати перед українським судом. Це такий тип людей", - вважає Олексій Давиденко.

А активний блогер і нардеп Віталій Чепинога дещо іронічно зазначає, що в українській політиці головне - правильно, по-самурайськи поводити себе при арешті і в суді.

"Не в клєтчатому одіялі, обмотаним капельницями, марльою і лейкопластирем, а так - тіпа як "Овод" у Лілі Войніч. От тобі й харизма! Ніч в СІЗО, день в суді і ... Судячи з реплік у ФБ, Микола Мартиненко уже зараз входить до трійки лідерів народної довіри... Ще сутки - і на поруки його проситиме випустить НАБУ і Сергій Лещенко...", - іронізує Віталій Чепинога.