НАБУ перетворилося на контору з обслуговування політичних інтересів деяких осіб, - Павло Пинзеник

Керівники НАБУ та САП поширюють брехню про начебто тиск на суд з боку народних депутатів фракції "Народний фронт"

Про це заявив народний депутат Павло Пинзеник на брифінгу у Солом'янському райсуді у відповідь на заяву прес-служби НАБУ, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"НАБУ здійснює тиск на нашу політичну силу з метою лобіювання політичних інтересів окремих осіб. Ми вважаємо, що це ставить під загрозу існування НАБУ як незалежної антикорупційної організації, ставить під загрозу реформування всієї правоохоронної системи", - наголосив Пинзеник.

"Ми вважаємо, що НАБУ станом на сьогодні перетворилося, вибачте за жаргон, на приватну контору, власниками якого є окремі громадяни, зокрема, перший заступник голови НАБУ Гізо Углава, колишній заступник Генерального прокурора Давид Сакварелідзе", - сказав він.

"Ми вважаємо, що керівник цього органу пан Углава є найманим працівником усіх цих осіб. Всі вони разом, на жаль, працюють над лобіюванням політичних інтересів майбутньої політичної сили, яку вони бачать у владі", - підкреслив народний депутат.

За словами Павла Пинзеника, "Народний фронт" ніколи не тиснув на суд, прокурорів чи на детективів НАБУ.

У свою чергу Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук відзначив, що депутати знаходяться у суді, аби донести до суспільства інформацію про заангажованість судді Бобровника та НАБУ, яке користується послугами проблемних суддів.

"Ми повинні будувати правову державу, де всі - від президента і народних депутатів - мають відповідати, якщо скоїли злочин. Але ніхто не має указувати, хто має відповідати перед законом, а хто ні. Це є абсолютно ганебною системою, яка веде нас не до правової держави, а до чогось на кшталт Сомалі", - сказав Тетерук.