Нічні кошмари про пожежу в авто: власник Tesla вимагає компенсацію $1 млн

Китаянка Лі Тада вимагає від компанії Ілона Маска компенсацію в розмірі $1,1 млн через те, що задні двері її кросовера Model X не відкрились після аварії

Пасажирам машини на задньому ряду довелося вибиратися через передні двері, повідомляє Electrek.

Лі Тада разом з другом знаходилися на задніх сидіннях автомобіля, а за кермом був водій. Під час руху по шосе в Гуанчжоу на швидкості близько 75 км/год кросовер зачепився за огорожу біля дороги, в результаті його розвернуло на 180 градусів. Слідом в Model X на швидкості врізався Ford Focus.

За словами постраждалої, після ДТП вони не змогли відкрити задні двері. В цей же час стали чутні вибухи батарей електромобіля. В результаті пасажири і водій вибралися лише через передні двері. Згодом машина загорілася.

Власниця електромобіля і її друг отримали легкі та середні травми (у Тади був зламаний ніс і розбита губа). А ось водієві пощастило менше, він був госпіталізований більш ніж на 40 днів.

Тада хоче отримати від Tesla компенсацію за фізичний і моральний збиток. Вона розповідає, що страждає нічними кошмарами, в яких їй не вдається вибратися з палаючої Model X.

Китайський підрозділ компанії в свою чергу не погоджується з вимогою потерпілої. Представники Tesla відзначили, що після аварії на високій швидкості міг спалахнути будь-який автомобіль. Зараз компанія ретельно займається розслідуванням цієї аварії.