Омелян прокоментував можливість перевезень річкою в Україні

В Україні все більше надається послуг у сфері пасажирських перевезень по річці

Про це у програмі "Про політику" на Еспресо.TV заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Опору менше в сфері пасажирських перевезень на річці і тут мене тішить, що все більше і більше таких послуг дається. Адміністрація річкових портів запрацювала", - повідомив міністр.

При цьому він зауважив, що з вантажними перевезеннями виникають проблеми.

"Щодо вантажних перевезень — це ціла епопея. Ми маємо дуже дивну ситуацію, коли з одного боку Міністерство інфраструктури, народні депутати, вітчизняні, закордонні компанії,міжнародні фінансові організації закликають за схвалення закону про водний транспорт, з іншого боку є одна компанія, яка противиться. Хочуть все лишити як воно є", - повідомив Омелян.

За його даними, наразі річкою перевозиться 5-7 млн тон вантажу на рік. Проте потенціал річки дозволяє збільшити кількість перевезень.

Омелян наголосив, що з впровадженням міжнародних річкових перевезень на внутрішніх водних шляхах України з'являться нові інвестори. 

"Коли лякають, що зайдуть іноземні судна чи баржі, це брехня. Є можливість для цього, але ми розуміємо, що можуть бути закордонні інвестори, але будуватимуть вони в Україні і розвиватимуть український флот", - сказав він.