США ввели рекордні санкції проти Сирії

Міністерство фінансів США заявило про масштабний пакет санкцій проти режиму президента Сирії Башара Асада у відповідь на хімічну атаку проти цивільних

Таку заяву поширив прес-офіс міністерства.

"Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США сьогодні запровадило заходи у відповідь на атаку 4 квітня 2017 року із застосуванням газу "зарин" проти невинних цивільних у містечку Хан-Шейхун (Сирія) з боку режиму сирійського диктатора Башара Асада", - зазначається в документі.

У Мінфіні підкреслили, що це одні з найбільших санкцій в історії США, які охоплюють 271 посадову особу з урядового Сирійського дослідницького центру SSRC, відповідального за розробку та виготовлення зброї масового ураження та засобів її доставки.

"Цей 271 посадовець SSRC має досвід у сфері хімічних розробок та суміжних дисциплін та/або в підтримці програми хімічної зброї SSRC, принаймні з 2012 року", - зазначили в американському Мінфіні.

Як заявив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучин, у Вашингтоні "сприймають дуже серйозно" те, як режим у Сирії нехтує життями своїх громадян.

У Міністерстві фінансів США також повідомили, що сьогоднішні дії доповнюють санкції, запроваджені 12 січня 2017 року проти 18 урядовців та п'яти родів військ сирійської армії разом з організаціями, пов'язаними з програмою розробки хімічної зброї.