Саакашвілі забув, що його партія сама брала на поруки звинувачених у корупції чиновників

Члени грузинської партії Європейского національного руху, створеної Міхеїлом Саакашвілі, активно виступали за взяття на поруки кількох високопоставлених чиновників, звинувачених у корупції

Між тим сьогодні Саакашвілі різко критикує представників "Народного фронту", які висловили бажання взяти на поруки екс-нардепа Миколу Мартиненка, передає Gazeta.ua.

У травні 2013 року члени Європейського національного руху активно підтримували екс-прем'єр-міністра, генерального секретаря партії Вано Мерабішвілі та колишнього міністра охорони здоров'я Зураба Чіаберашвілі, яких підозрювали у нецільовому використанні державних коштів. Зокрема, Мерабішвілі висунули звинувачення у використанні 5,2 млн ларі (близько $3 млн) на користь передвиборчої кампанії Національного руху у час, коли він очолював уряд.

У свою чергу Чіаберішвілі інкримінували використання службового становища, підкуп виборців та нецільове витрачання державних коштів.

Під час засідання у цій справі в залі суду перебувала значна кількість прихильників і депутатів від ЄНР. Вони зустрічали членів своєї команди, обвинувачених у корупції, аплодисментами. А сам процес лідери партії називали політичними переслідуваннями.

Водночас зараз Саакашвілі різко критично відгукується про ініціативу нардепів та урядовців від "Народного фронту" взяти на поруки екс-нардепа Миколи Мартиненка: "В Україні не уряд, а організоване злочинне угрупування".

Окрім того, у березні нардеп Сергій Лещенко виступив з ініціативою взяти на поруки соратника Саакашвілі, колишнього консула Грузії Тімура Нішніанідзе, якого Генеральна прокуратура України звинуватила у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах (йдеться про 17 млн грн).