У 2017 році з'являться перші рішення СОТ щодо торговельних суперечок із Росією

Міністерство економічного розвитку і торгівлі чекає перших рішень Світової організації торгівлі в торгових суперечках України з Росією в другому півріччі 2017 року

Про це заявила заступник міністра економіки Наталія Микольська, пише LIGA.net. 

"13 квітня ми подали до Світової організації торгівлі нашу письмову позицію по залізничних вагонів і обладнання. Перше засідання у цій справі заплановане на липень", - сказала Микольська. 

За її словами, фінальне рішення щодо залізничного обладнання СОТ може прийняти у другому півріччі 2017 року. Крім того, Україна готується до засідань щодо обмеження Росією транзиту українських товарів через свою територію та імпорту українського продовольства. 

"Що стосується транзиту, то зараз йде процес створення панелі з цього питання, відбираються арбітри. У суперечці щодо харчової продукції у нас завершальна стадія збору доказів. Специфіка цієї справи в тому, що там багато груп товарів і по кожній потрібна окрема доказова база. Як тільки ми відберемо юридичних радників, зможемо увійти в процес оскарження дій Росії", - додала Микольська.

За її словами, питання з транзитом товарів через територію Росії МЕРТ постарається вирішити також в цьому році, але процес оскарження може розтягнутися і до 2018-го.