Савченко була учасницею ультраправої організації, пов'язаної з Медведчуком, - журналіст

Надеп Надія Савченко виявилася колишньою учасницею львівської організації "Система воєнізованих ігор молоді", діяльності якої на Харківщині сприяв пов'язаний із Медведчуком нардеп від Опоблока Ігор Шурма

Про це повідомив у Facebook журналіст Денис Казанський.

Журналіст оприлюднив сюжет харківського телеканалу про збори організації в 200 році, в яких брала участь Надія Савченко, та зазначив, що учасники "СВІМ" поводяться притаманно ультраправим активістам, вітаючись нацистськими "зігами".

"Їхня емблема - трипроменева свастика. Активісти салютують "від серця до сонця". Це ті, кого в російських ЗМІ називають "українськими фашистами" та "бандерівцями". Що ця організація робить у Харкові і чому про неї дають позитивний сюжет на місцевому ТБ у 2006 році, коли Партія регіонів активно боролася з "бандерівцями"? СВІМ - не проста організація. Її засновником є ​​заступник мера Добкіна - Ігор Шурма", - розповів Казанський.

Журналіст зазначив, що Шурма на початку 2000-х був нардепом від партії Медведчука СДПУ(о), а зараз він - народний депутат від "Опозиційного блоку". З 2006 по 2014 роки Шурма працював заступником Добкіна на різних посадах. У 2014 пройшов у Верховну Раду за списком.

"Партія Медведчука та депутат від Оппоблока створюють у Львівській області українську націоналістичну організацію, яка регулярно влаштовує тренінги та вишколи для молоді. Одночасно ці ж політики з кожної праски кричать про загрозу українського фашизму та "кривавих бандерівців". При цьому в їхній організації світиться Надія Савченко", - резюмував журналіст.

Казанський також додав, що лідер "націоналістичного" СВІМа в Харкові Віталій Завгородній одночасно був членом "Українського вибору", а в 2014 став активістом "антимайдану".

"Завгородній топив за "Русскій мір". У нього, до речі, все добре. Нещодавно він намагався організувати в Харкові чергові військово-патріотичні ігри. Тільки вже не від СВІМа, а від іншої організації.  До речі, син Ігоря Шурми Ростислав працює гендиректором ахметівської "Запоріжсталі". А генеральним директором "Метінвесту" є син іншого відомого сепара Олександра Риженкова - Юрій Риженков", - підсумував журналіст.