Посольство розповіло, на скільки зменшиться фінансова допомога США Україні

Посольство України в США відреагувало на інформацію стосовно скорочення фінансової допомоги Україні американською владою

Про це повідомляє прес-центр Посольства США в Україні на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що стурбовані інформацією американських ЗМі про те, що США можуть скоротити допомогу іноземним країнам у розмірі близько 30%. 

При цьому, говорячи про скорочення допомоги Україні на 68,8%, треба розглядати це з урахуванням фінансової допомоги США  у формі кредитних гарантій. 

У посольстві пояснили, що минулого року Сша виділили з бюджету $300 мільйонів, щоб надати Україні кредитні гарантії у розмірі $1 мільярда.

"Водночас, у 2018 році завдяки досягнутій фінансовій стабілізації та очікуваному зростанню економіки України, сторони не передбачають фінансової допомоги у формі кредитних гарантій. Враховуючи зазначене, фактичне зменшення американської допомоги Україні у 2018 році становитиме близько 30%, що дозволяє продовжити реалізацію більшості діючих програм допомоги нашій країні", - наголосили у відомстві.

При цьому, в оприлюдненій ЗМІ програмі щодо бюджетних пропозицій США йдеться про те, що держава витратить на фінансування програм України майже 50% від всієї суми, яку спрямують на програму допомоги для країн регіону Європи та Євразії. 

У Посольстві також висловили сподівання, що Конгрес все ж дозволить у наступному році виділити на фінансування України суму, не меншу за видатки у 2016 році. Тоді США потрібно буде додатково виділити $90 мільйонів.

Зазначимо, раніше американські ЗМІ писали, що проект бюджету США на 2018 рік передбачає скорочення допомоги Україні на 68,8%