Ситуація на Донбасі погіршується: бойовики 65 разів обстріляли позиції ЗСУ

За минулу добу терористи з окупованих територій 65 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Відтак у штабі констатують погіршення ситуації, адже, нагадаємо, минулої доби 3 українських бійців загинули та ще 4 зазнали поранень у зоні АТО.

Зокрема, на Донецькому напрямку, окупанти накривали опорні пункти України поблизу Пісків вогнем з мінометів 120-мм калібру, озброєння БТР, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Тим часом 120-міліметрові міномети вороги застосовували в районі Опитного та Луганського. Позиції біля Авдіївки та Кам’янки бойовики обстріляли з мінометів , гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. Міномети 82-мм калібру також використовували і для обстрілів шахти "Бутівка".

По районах у Троїцькому та Зайцевому терористи гатили з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів, а позиції під Новгородським обстріляли з кулеметів та зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП ворог застосував поруч Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки та Новгородського активно діяли снайпери противника.

На Приморському напрямку під вогонь 120-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів потрапили позиції під Новотроїцьким. Вороги обстріляли морських піхотинців поруч Водяного та Гнутового з мінометів 82-мм калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, також  82-мм міномети застосовували і біля Мар’їнки. Гранатомети та кулемети великих калібрів ворог використовував для ведення вогню по опорних пунктах у районі Красногорівки , а поруч Широкиного та Павлополя стріляв з гранатометів та стрілецької зброї.

Проти морських піхотинців під Водяним та Широкиним ворог застосував також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку, поблизу Новоолександрівки, терористи гатили з артилерійських систем калібру 122-мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР та протитанкових гранатометів. Міномети калібру 82-мм противник застосував у районі населеного пункту Жовте, а з гранатометів різних систем обстріляв наші позиції поблизу Кримського та Попасної. З великокаліберних кулеметів та озброєння БТР ворог гатив по захисниках Новозванівки.

Через таку напружену ситуацію, командири кілька разів ухвалювали рішення відкривати вогонь у відповідь по ворогу, адже обстріли загрожували життю і здоров’ю військових.