У Києві викрили людей, які перекидали в "ДНР" захмарні суми

СБУ перекрила в Києві великий канал фінансування проросійської терористичної організації "ДНР"

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що троє жителів Донбасу за вказівкою верхівки так званої "ДНР" прибули до столиці для організації фінансової підтримки бойовиків. Зловмисники створили в Києві мережу підпільних пунктів обміну валюти", - розповіли в СБУ.

За інформацією спецслужби, з початку року вони переправили на тимчасово окуповану терористами територію Донецької області валюту на більш ніж 60 млн грн.

Як повідомляється, зазначені кошти зловмисники переправляли кур'єрами в так званий "Центральний банк ДНР", а потім використовували їх для потреб терористичних угруповань.

Оперативники спецслужби затримали організатора фінансування терористів і двох його спільників при передачі кур'єру $100 тис. 

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників та в двох банківських скриньках організатора правоохоронці вилучили $1, 6 млн, 3, 1 млн грн, 258 тис. євро, 55 тисяч російських рублів та 40 грамів золота в злитках..
На даний час відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 КК України.

Організатору, затриманому відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, оголошено про підозру у вчиненні злочину.