В ООН бояться КНДР: просять світ не підбурювати війну

Країни повинні знизити політичну та військову напруженість щодо дій КНДР та відмовитися від підбурювальної риторики та військової конфронтації

Про це заявив спеціальний доповідач ООН щодо становища з правами людини у КНДР Томас Охеа Кінтана, повідомляє Центр новин ООН.

Він пояснив, що насправді вся ця "словесна війна" навколо Північної Кореї чинить дуже негативний вплив на  жителів Корейського півострова. Таким чином зараз світова спільнота повинна стати на захист населення КНДР, а не "підбурювати збройну конфронтацію".

Кінтана висловив занепокоєння тим, що Північна Корея продовжує випробовувати ядерну зброю, у відповідь на що США направили до регіону свої авіносець та кораблі. 

"Ми всі повинні сприяти зниженню напруженості, відновленню діалогу, в тому числі з проблематики прав людини. Держави-члени ООН, особливо КНДР і інші уряди, залучені в нинішнє протистояння, повинні усвідомити величезну відповідальність, що лежить на їхніх плечах, за збереження миру і стабільності у відповідності до Статуту ООН", - наголосив Кінтана.