Поплічники Асада розкрадають та продають гуманітарку на чорному ринку, - представник США в ООН

Урядові сирійські війська та прибічники Асада блокують доступ гуманітарної допомоги ООН, розкрадають найцінніше та продають на чорному ринку, маючи на цьому великий бізнес

З такою заявою виступила на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, повідомляє "Укрінформ".

"Все більше гуманітарної допомоги не пропускається сьогодні до районів, що перебувають в облозі в порівнянні з минулим роком. Все більше сирійських чоловіків, жінок та дітей страждають і вмирають через те, що допомога блокується. У цьому суть слів сирійського диктатора, коли він заявляє, що його "єдиним варіантом є перемога". Асад затягує петлю навколо шиї своїх же людей, поки вони не впадуть", - заявила американський дипломат.

Водночас, вона повідомила, що сирійські урядові війська й проурядові ополченці вилучають суміші дитячого харчування, вакцини, пінцети з акушерських комплектів з вантажів гуманітарної допомоги. 

"Вони привласнюють собі педіатричні набори антибіотиків, голки і марлю. Вони забирають діалізне обладнання, засоби сімейної гігієни", - наголосила Гейлі.

За її словами, все награбоване з гуманітарних конвоїв потім продається на чорних ринках за завищеними цінами, в тому числі, продукти, ліки, медичні витратні матеріали, які люди мали б отримувати безкоштовно.

"Це великий бізнес у Сирії, який є ще однією причиною, чому досі міста перебувають в облозі", - заявила Гейлі.

Страждання людей приносить користь режиму, який продовжує підтримувати Росія, заявила постійний представник США при ООН.